Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011/2012.

2011.12.30

2011. - A kihívások éve

Nagy kihívások, még nagyobb sikerek. Elérkezett az idő a számvetésre így év végén, s ne mutolsó sorban a jövőbe gondolás ideje is képbe került. Sikeres és igen küzdelmes évet tudhatunk magunk mögött, többek között sikeres téli madármegfigyelési időszakot zárhattunk, tavasszal a felmérő programok többségét újraindítottuk.
Sikeres tábort tartottunk júliusban, november végén megnyertük a Tatai Vadlúd Sokadalom versenyét, sőt, az ifjúsági csapatunk is első helyen végzett! Decemberben megalakultunk, bejegyzésünk folyamatban van, végre nagy valahára. :) Rengeteg munkaóra, terepi bejárás és megannyi küzdelmes nap áll mögöttünk, így büszkén jelenthetjük ki, készen állunk 2012-re.

2012. - Azaz kettőezer-tizenkettő. Új év, új lendület.

Mi sem könnyebb azt mondani, hogy a jövő év is ugyanaz lesz, mint az idei. Nem. Új lendülettel vágunk neki a jövő évnek, hiszen a Kormányzati támogatások csökkentek (NCA), új Egyesülési Törvény lép életbe, új Alkotmány, melyek mind-mind egyesületünk mindennapos életét is érinteni fogják. Nekivágunk bátran hát, mert hisszük, hogy küzdelmes, rögös úton vezető munka árán jutunk el a sikeres végkifejletig. Ugyanúgy jövőre is lesz tábor, csak egy fokkal jobb, és hallatni fogjuk hangunkat több fórumon is. Csatlakozunk a TeSzedd! Önkéntességen alapuló országos szemétgyűjtő akcióhoz, s továbbra is tudjuk, hogy megannyi váratlan dolog vár még ránk felfedezetlenül.

Ahogy nekünk, embereknek is, a számvetés után, ha lehet mondani, ünnepien telten (a sok beiglitől, s minden ünnepi finomságtól tele) mosolyogva kezdjük az Új Esztendőt, még ha nehéz év elé is nézünk. S ne féljünk tájékozódni, mert a mai informális társadalomban az információ hatalmat jelent. Így hát zárva soraimat, a jövő éves mottónk: Új év, új lendület; Jövőre ugyanitt, veletek!


Egyesületünk vezetőségének nevében Minden Kedves Olvasónknak, Egyesületünk partnereinek és önkénteseinek kívánok Sikerekben gazdag, szeretetteljes, boldog Új Esztendőt:

                       Rozgonyi János elnök, Dél-békési Természetvédelmi és Madártani Egyesület