Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Képviselő-testületi ülés beszámoló, 2015.10.29.

2015.10.30

 A tegnapi nap folyamán, a soros Képviselő-Testületi ülésen egy érdemes vita alakult ki a helyi jelentőségű természeti értékekről szóló napirendi pontnál. A képviselők értékes hozzászólásokkal és javaslatokkal szolgáltak a munkaanyagunkhoz, a Jegyző Úr pedig ismertette a jelenleg hatályos természetvédelmi törvények szerinti álláspontot. A közel egy órás értekezés után biztató dolgok történtek!


 A napirendi pont szavazásakor a grémium támogatta a szakmailag megalapozott, jól előkészített anyagot, s felkérte a Jegyző Urat, hogy továbbítsa az illetékes természetvédelmi hatóságok felé, 60 napos ügyintézési és szakhatósági bírálati határidővel.

 A hivatalos természetvédelmi munka elkezdődött Kevermesen, várjuk a nemzeti Park Igazgatóság és a szakhatóságok véleményét, ennek ismeretében fogunk a későbbiekben helyi fórumot rendezni a területek tulajdonosainak. Amennyiben kompromisszumos megállapodás jön létre, várhatóan a jövő év első felében új helyi jelentőségű természetvédelmi területekkel gazdagodik Kevermes! :)