Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Versenyek-összhangban a környezeti neveléssel

2011.02.09

Az idei évben is indítjuk szorgalmas kis csapatunkat versenyeken, de immár kettőn! Az egyik talán legfontosabb, a minden évben megrendezésre kerülő Madarak és Fák Napja Országos Verseny, amit az idei évben második alkalommal szervez meg a csákvári székhelyű Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány. Az idei év viszont erősebb lesz, több helyszínnel indulnak a körzeti versenyek, így minden megyében található legalább egy helyszín... A verseny célja, hogy a 10-16 éves korosztály számot adjon az alapvető általános iskolai tudásáról, továbbá az előírt tananyagokról is be tudjon számolni írásban és gyakorlatban egyaránt. E verseny igazi kihívást jelent számukra!

A második verseny, ahová szeretnénk eljutni, az a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága által meghirdetett "Őszirózsa" elnevezésű természetvédelmi-madártani verseny. Az előzőektől annyiban különbözik, hogy itt a diákok alapvető tudásán kívül további fajismeretekre is szükség van, melyeket a későbbiekben a terepi gyakorlati versenyen kamatoztathatják...

Reméljük, úgy ahogy tavaly is, sikeresen helytállnak, és bízunk abban, hogy az első öt között szerepelnek majd, ezzel is öregbítve az Egyesület hírnevét, valamint a felkészítők tudását és gyakorlottságát!

Úgyhogy hamarosan, 2011. március 25.-én indul a szekér.... :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.